Referenties

Een handzaam klein boekje met veel fijne tips. Ik heb de papieren versie gekocht, omdat ik het dan vaker pak als ik weer in een lastige situatie ben gekomen. Soms klinkt de tip heel logisch, maar om het te doen in het moment vergeet ik vaak. Het is goed om regelmatig door te lezen.

Merel

Het is nu bijna een jaar geleden dat de “wedergeboorte” van Thijmen heeft plaatsgevonden en ik ben je nog steeds ontzettend dankbaar. Hij is “aangegaan”. Thijmen is in de basis ontspannen, doet zijn best op school, is lekker aan het voetballen en geniet weer volop van het leven. Wij zijn zo enorm dankbaar voor deze verandering.

Lieve groet Merle

Aan het eind van het schooljaar heb ik nog heel kort gesproken met de juf en zij was heel positief over Thijmen. De week daarvoor waren wij al blij verrast over Thijmen zijn rapport, hij was enorm vooruit gegaan. 

In de opmerkingen stond: “Thijmen, heeft laten zien dat hij goed mee kan doen tijdens de lessen. Hij laat in de klas bij rekenen en taal veel betere resultaten zien dan bij toetsen. Hij kan in de klas ook andere kinderen helpen. Thijmen, in de tweede helft van het schooljaar kon je veel beter mee doen met de klas. Fijn hoor! We wensen je een hele fijne vakantie en veel plezier in groep 5!

Lieve groet Merle

Wat ik onder andere heb geleerd is om rust te nemen voor keuzes, beslissingen etc. Ik moet toegeven dat ik me niet realiseerde hoe ik mijn eigen leven, lichaam kan sturen.

Ik heb absoluut het gevoel dat we veel “puin/oudzeer” hebben aangeboord en opgeruimd. Ik merk dat ik nog steeds in het veranderingsproces zit, maar dat het wel een positief effect op me heeft.

Als ik denk aan de eerste keer dat ik bij je binnen kwam, huilend op je bank zat en me echt heel depressief voelde, dan is er een duidelijk verschil nu. De depressieve gedachtes die ik echt af en toe nog wel heb, weet ik beter te hanteren en meer te sturen. Ze duren daardoor korter en heb mezelf sneller weer in balans.

Het is een hele bijzondere ervaring tot nu toe geweest en hoop dat het de eerste stap is geweest naar een innerlijke bewustwording en groei van mezelf.

Op naar een topjaar! En ik kom zeker nog een keer terug.

Groetjes, Monique

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Dat veel gevallen van het gedrag van ADHD en ADD mede gevormd worden door de omgeving. Wat ik ga inzetten: Ook de ‘stille’ vergeten kinderen meer te zien. 

Danielle

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Ik ben nog bewuster gemaakt dat iedereen anders is en een andere aanpak nodig heeft. Wat ik zeker in ga zetten in de praktijk is proberen meer bewust inzicht te krijgen hoe elk kind benaderd wil worden en mee omgegaan wil worden. 

Petra

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Dat je eigen gemoedstoestand bepalend is voor hoe je op bepaalde dingen reageert. Bewustwording. Ik ga hierbij de CAKE methode inzetten. 

Charlotte

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Hoe met alles om te gaan. Ik ga nog meer aandacht geven voor diegene die het echt nodig hebben.

Wil

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Ik herkende mezelf hier in en werd enorm geprikkeld door wat je vertelde. De oefening van rust, de ademhalingsoefening en de oefening ‘hoe zet je jezelf neer’ ga ik inzetten in de praktijk. 

Sabine

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Ik vind de positieve kenmerken er mooi en waardevol. Dat is denk ik de ‘Missing Key’ bij het hanteren van de ‘labels’ tegenwoordig. Het is nog erg uit balans. 

Johan

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Wat het verschil is tussen ADHD en ADD. Dit was nog niet helemaal duidelijk voor mij, maar nu wel. Ik ga de CAKE methode toepassen want ieder kind is uniek. 

Fiona

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: Dat sticker stempels of labels kunnen helpen, maar geen oplossing zijn. Ik ga de A van de CAKE methode meer toepassen. 

Erik

Workshop ADHD Iedereen is mooi en gelijk op zijn of haar manier. Inzichten: wat de belangrijkste voor en nadelen zijn van AD(H)D. De CAKE methode ga ik inzetten. 

Priya

Workshop ADHD. Ik ga de CAKE methode toepassen voor communicatie en heb vandaag de bepaalde kenmerken van AD(H)D geleerd.

Xandra

Workshop ADHD, mijn belangrijkste inzicht: De inhoud van ADD wist ik niet, dankzij de workshop heb ik nu wel kennis over ADD. Ik ga zeker inzetten, een luisterend oor aan een “stil” rustig kind.

Feray

Workshop ADHD Belangrijkste inzicht: de CAKE methode gebruiken. Ik ga vanaf nu kinderen rustiger benaderen en anders nadenken voordat ik ga handelen.

Iris

Workshop ADHD Mijn belangrijkste inzicht: iedereen is anders, goed kijken en luisteren naar elk kind. Wilde wel meer tijd om er specifieker om in te kunnen gaan.  

Simone

In de workshop over ADHD heb ik geleed dat er positieve eigenschappen zitten aan AD(H)D . Het gaat om heel de mens. Ik kan nu beter herkennen wat AD(H)D is. Blijf voorzichtig om niet te snel een verkeerd label op te plakken. Ik heb het interessant gevonden dat ik langer door zou willen gaan, met name het interactieve deel. 

Xavier

Ik heb met veel plezier je boek gelezen en het ook aan andere collega’s gegeven. Misschien kunnen we in het nieuwe jaar een keer een afspraak maken, zodat je nog wat meer kunt vertellen over al je activiteiten!
Met vriendelijke groet, Diane

M​eer aandacht hebben voor wat al goed gaat, daar word ik blij van. Dankbaarheid en liefdevol. Lief zijn voor mezelf en mijn omgeving.

​Mijn kind is rustiger en ontspannen, hij kan goed aangeven wat hij wil en hij luistert beter.

Ik ben rustiger en niet meer gestrest, ik neem meer de tijd voor dingen en doe minder. Probeer in het moment te zitten door op de omgeving te letten en te luisteren. Mild te zijn voor mezelf. Echt onthaasten, geen drie dingen tegelijk doen. Als ik geen zin heb, doe ik het niet. Mijn verstand protesteert wel maar ik lach erom en soms doe ik het dan toch, ach ja, volgende keer beter:-).

​Dat was echt anders, alles moest per se. Vol met oordelen op mezelf en op anderen keek ik de wereld in. Niets was
goed genoeg, nu wel, ik ben meer tevreden en dankbaar! ​Ongelofelijk wat ben ik dankbaar en lief nu. Geweldig om te zien welke impact dat direct heeft op mijn omgeving!

Patricia, dank voor al je lessen en tot gauw 🙂

Dikke Knuffel, Agnes

Toen onze zoon onrustig sliep en veel ‘s nachts wakker werd, heb ik Patricia ingeschakeld. Ik heb nog steeds geen idee hoe ze het doet, maar op een of andere manier zegt en doet ze de juiste dingen, waardoor hij meer ontspant en beter slaapt en vooral rustiger is.

Ze werkt met name met mij als moeder en door mijn gedrag te veranderen, beweegt hij op een positieve manier mee. Onze zoon was ook erg agressief en kon zich slecht uiten, ook daarbij heeft ze telkens goed aangevoeld wat hij nodig had en was verbetering binnen no time merkbaar. Ik kan Patricia aan iedereen aanraden, welk probleem je ook hebt!

Agnes

Ik wil hier graag een stukje schrijven over de workshop.
Ik heb een aantal tips gekregen die ik meteen kan toepassen om mijn energie hoog te houden.

De belangrijkste inzichten die ik uit de workshop heb gehaald zijn dat multitasken niet werkt en dat ik nu weet wat aanwezig zijn eigenlijk is. Ik vond het erg interessant en heb de workshop een 9 gegeven. Dank je wel Patricia voor je verrassende inzichten.

Anke

Jaaa, ik heb het e-boek gelezen

Doordat het compact is begin je er sneller aan en het leest makkelijk weg. Hele herkenbare situaties natuurlijk die zich richten op verschillende leeftijden van het kind.

Ik vind dat je de situaties goed omschrijft en het sterke ervan vind ik is dat je ook omschrijft wat je als ouder al eens geprobeerd hebt en wat toch niet het gewenste resultaat oplevert. Daarnaast geef je dan ook hanteerbare “sleutels” aan die in je eigen omgeving snel zijn toe te passen. Kortom, goed en ook leuk geschreven

Ikzelf ga aan de gang met sleutel 5

Ik merk nu we wederom in een nieuwe fase zijn beland met onze dochter naar het MBO in Rotterdam, en onze zoon in de 3e middelbare., wij twee toch drukke banen én een jonge macho hond, dat we opnieuw weer de regels moeten bespreken van, wie doet wat.

Nogmaals bedankt en groetjes, Sabrina

Patricia was bij ons thuis in Thorn op een zonnige dag, zij zag aan mij dat er spanning was. Ik had in die tijd veel problemen in de relatie. Zij heeft toen de moeite genomen om mij te behandelen met haar therapie , dit heeft mij ontzettend goed geholpen.

Ik voelde de stress van mij afglijden. Nu kan ik de stress achter mij laten en opnieuw beginnen.

Patricia van harte bedankt en jij bent altijd van harte WELKOM.

Met heel veel groeten Fred Bokken.

De ademhaling oefeningen waren leuk en goed. Ongelofelijk dat je met deze tips letterlijk steviger in je schoenen komt te staan. Ik weet zeker dat onze dochter baat heeft gehad van de oefeningen en gesprekken met jou.

Ze heeft meer handvatten gekregen en staat wat zelfverzekerder in het leven. Hiervoor dank!

Hans

Mijn zoon van acht praat ineens veel meer,. Ik heb nooit geweten dat hij zo kon zijn, want ik heb dit nog nooit eerder van hem gezien. Hij is echt veel verandert. Het is heel bijzonder. Dank je wel Patricia

Moon

Patricia gaf mij alle ruimte om mijn verhaal te vertellen, ze kan heel goed luisteren.

Uit het gesprek wist ze precies een aanknopingspunt te pakken waarmee we aan het werk zijn gegaan, hiermee sloeg ze de spijker op zijn kop. En dat gelijk al in het eerste consult. Respect voor je vakwerk.

Anneke

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Patricia de weg kan openen naar je vrijheid en geluk, los van patronen uit je verleden.

Het is een onzekere stap naar iets nieuws wat maakt dat je een drempel kunt ervaren om ermee te beginnen. Toch wil ik je aanmoedigen dat te doen, omdat je dat inzicht oplevert in wie je werkelijk bent.

Patricia, ik ben je erg dankbaar voor je hulp

Ingrid

Ik weet niet hoe Patricia het gedaan heeft maar het lijkt wel of ze mijn kind heeft aangezet.
Van een verlegen, stil en teruggetrokken jongetje is hij nu een spraakwaterval geworden. Hij is nu ook altijd onderweg om met zijn nieuwe vriendjes te gaan spelen. Dank je wel voor deze verandering.

Lyzette

Onze dochter van 6 jaar voelde zich niet prettig op school.
Ze was erg verlegen en werd vaak gepest. Ook thuis had ze soms last van driftbuien. Ik zag dat ze het moeilijk had. Ik wilde zo graag dat onze dochter zich weer prettig voelde en ook dat ze zich staande weet te houden in lastige situaties.

Na de sessies bij Patricia merkte ik dat onze dochter steeds sterker werd en ook zelf met oplossingen kwam. De oudergesprekken gaven veel inzichten. Ik begrijp onze dochter veel beter.

Op school gaat het nu ook goed. Onze dochter is nu naar groep 3. Tijdens de overdracht van groep 2 naar 3 werd gezegd dat onze dochter een schuw meisje was. Dat stond in het verslag. De nieuwe juffen herkennen haar er niet in. Ze doet goed mee met de groep. Kletst gezellig mee en heeft veel vriendjes en vriendinnetjes.

Dank je wel Patricia voor al je hulp. Liefs van ons, xx

Jolanda

Voor mij was het werken met jou een hele waardevolle ervaring.
Je hebt mij op een hele intuïtieve manier laten ervaren hoe ik gevoelsmatig meer in contact met mijn dochter kan komen.

Ik heb geleerd mijn eigen grenzen duidelijker aan te geven, waardoor ik voor mijn dochter ook duidelijker in mijn boodschap naar haar werd. Het geeft haar nu meer rust als ze weet wat ik van haar verwacht.

Ook het voelen van de verantwoordelijkheid voor mijn dochter: ik wil graag van alles doen om te voorkomen dat ze zich gekwetst voelt. Ik kan hier nu anders mee omgaan. Het gaat om het nemen van mijn eigen verantwoordelijkheid en ook de ander in zijn waarde laten dat die ook zijn eigen verantwoordelijkheid kan dragen. Ik zie de kracht van mij dochter, wat haar zelfvertrouwen geeft.

Veel dank, Patricia, voor de inzichten die je mogelijk hebt gemaakt.

Marjo

Ik heb geleerd door Patricia om mijn verdriet, stress en emoties los te laten.
Door ademhalingsoefeningen en rust te nemen kwam ik weer bij mijn eigen hart.

Het bijzondere is dat ik deze winter geen benauwdheid meer had. Geen heftige hoest. Andere winters was ik vaak ziek. Nu heb ik geen inhalator/puffers meer gebruikt. Bedankt dat ik mijn gezondheid weer terug heb.

Bedankt Patricia, je bent een vakvrouw.

groet, Linda

Het blijft wonderlijk hoe mijn leven verandert is. Ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me daar niet meer schuldig over.  Soms verbaas ik me erover dat het schuldgevoel echt weg is.

Dank je wel Patricia

Jolanda

Erik was zeer gesloten, hij had een afwachtende houding en weinig zin in de eerste afspraak. Zijn vertrouwen groeide langzaam. Het heeft een tijdje geduurd voordat hij zich wat opende. Erik kreeg steeds meer plezier in de sessies en de opdrachten. We hebben thuis de opdrachten met plezier uitgevoerd.

Hierdoor is Erik veel vrijer geworden en durfde hij steeds meer van zichzelf te laten zien. Zijn zelfvertrouwen is hierdoor behoorlijk gegroeid. Ik ben dankbaar voor de geboden hulp en ondersteuning. Ik ben blij dat het met Erik en thuis steeds beter gaat. Erik is blijer en vrolijker geworden. Carolina.

Carolina

‘Liefdevol Contact
met je Kind

in situaties
met een uitdaging'

Welke vaardigheden mis jij
in lastige situaties?

Het gedrag van je kind verandert als je aan de slag gaat met dit Gratis e-book.

Download NU

Download je Gratis e-book over Verbinding

Vul je naam en e-mail adres in en ontvang het e-book

'Liefdevol Contact met je Kind, in situaties met een uitdaging'. 

Download hier je Gratis e-book over Verbinding

Vul je naam en e-mail adres in en ontvang het e-book
'Liefdevol Contact met je Kind, in situaties met een uitdaging'.